Dessert med lemon curd

Du visar för närvarande Dessert med lemon curd

På påskafton gjorde jag en god dessert. En snabb cheesecake som går att servera både som minpipaj eller i glas. Det går förstås att göra en större paj också. Ingredienserna till botten är beräknat till en stor paj. När jag lagade till detta gjorde jag tre minipajer då vi var tre som skulle äta. En bonus var att både bottensmulet och fyllningen räckte till två dessertglas några dagar senare när sötsuget gjorde sig påmint.

Dessert med lemon curd

Digestivesmul till botten

200 g digestive

75 g smör

Lemon curd-fyllning

1 1/2 dl grädde

200 g philadelphiaost

1/2 dl florsocker

1 tsk vaniljsocker

2 msk lemon curd

 

1. Smula digestivekexen och smält smöret. Blanda ihop. Bred ut i botten på små pajformar eller en stor.

2. Vispa grädden med florsocker och vaniljsocker. Vispa ner philadelphiaost och lemon curd. (Om man väljer att göra en stor paj skulle jag öka mängden ingredienser till fyllningen).

3. Bred fyllningen över digestivebotten och toppa med bär. Avsluta med lite extra digestivesmul.

Katarinas spis

Jag heter Katarina, ensamstående med en 24-årig son och gillar att laga mat på en höft....Jag är dålig på att följa recept, lägger gärna till eller byter ut, då är det lätt att glömma om det inte finns nedskrivet. Så det är därför har jag startat bloggen, då kan jag själv kika in för att hämta matinspiration när jag glömt hur jag gjorde förra gången! Kanske inspirerar jag nån annan på köpet.....

Lämna ett svar