En hemgjord tryffel gjord på fin mörk choklad smakar gott till en kopp kaffe efter maten. Jag har gjort egna chili- och apelsintryfflar som blev jättegoda. Med alldeles lagom mycket apelsinsmak och chilisting.
Apelsin- och chilitryffel
2oo g mörk choklad 70 %
1 dl grädde
1 msk smör
1/2 färsk röd chili
2-3 krm chiliflakes
zest från 1 apelsin
kakao
1. Koka upp grädden och smöret med den färska chilin.
2. Ta kastrullen från värmen, ta upp chilin och bryt ner chokladen i bitar och låt den smälta ner.
3. Blanda i zest och chiliflakes.
4. Ställ svalt och spritsa ut små blommor när blandningen nästan stelnat helt.
5. Ställ kallt igen och låt tryffelblommorna stelna helt. Vänd i kakao.
6. Förvara i kylskåp och njut till en kopp kaffe.
Pingback: Nyheter om starta eget #1 | Bolags registrering