Apelsin- och chilitryffel

En hemgjord tryffel gjord på fin mörk choklad smakar gott till en kopp kaffe efter maten. Jag har gjort egna chili- och apelsintryfflar som blev jättegoda. Med alldeles lagom mycket apelsinsmak och chilisting.

Tryfflar med sting!

Apelsin- och chilitryffel

2oo g mörk choklad 70 %

1 dl grädde

1 msk smör

1/2 färsk röd chili

2-3 krm chiliflakes

zest från 1 apelsin

kakao

 

1. Koka upp grädden och smöret med den färska chilin.

2. Ta kastrullen från värmen, ta upp chilin och bryt ner chokladen i bitar och låt den smälta ner.

3. Blanda i zest och chiliflakes.

4. Ställ svalt och spritsa ut små blommor när blandningen nästan stelnat helt.

5. Ställ kallt igen och låt tryffelblommorna stelna helt. Vänd i kakao.

6. Förvara i kylskåp och njut till en kopp kaffe.

Katarinas spis

Jag heter Katarina, ensamstående med en 24-årig son och gillar att laga mat på en höft....Jag är dålig på att följa recept, lägger gärna till eller byter ut, då är det lätt att glömma om det inte finns nedskrivet. Så det är därför har jag startat bloggen, då kan jag själv kika in för att hämta matinspiration när jag glömt hur jag gjorde förra gången! Kanske inspirerar jag nån annan på köpet.....

Detta inlägg har en kommentar

Lämna ett svar