Frusen maräng- och chokladcheesecake…utan botten….

Jag hittade ett recept på en frusen cheesecake med choklad och maränger som såg så god ut. Men jag skippade botten så blev den mer som glass istället. I originalreceptet skulle det bara vara mjölkchoklad men jag tog även mörk choklad. Så här gjorde jag min goda dessert.

image
En dessert som gav mersmak!

 

Frusen maräng- och chokladcheesecake

100 g mjölkchoklad

100 g mörk choklad

2 1/2 dl vispgrädde

100 g Philadelphiaost

1 tsk vaniljsocker

10-12 maränger

 

1. Smält den mörka chokladen över vattenbad och grovhacka mjölkchokladen.

2. Vispa grädden, men inte alltför hårt.

3. Blanda ner hackad choklad, philadelphiaost och vaniljsocker i grädden.

4. Rör sist ner den smälta chokladen, något avsvalnad. Blanda inte helt utan låt det bli strimmor av mörk choklad i grädden.

4. Lägg en plastfolie i en avlång form och häll i smeten. Tryck ner marängerna i smeten och täck dem sedan.

5. Ställ tårtan i frysen och låt den bli helt genomfrusen. Ta fram den cirka 20 minuter innan det är dags att servera den. Det tar längre tid än man tror för den att bli lagom ätmjuk.

6. Servera med mer maränger, bär eller annat på toppen. Jag hade jordgubbar idag.

 

Tårtan går naturligtvis bra att förvara i frysen ett tag om man inte vill äta den direkt. Eller bara låta den frysa till hälften så att den blir semifreddo. Jag kan i alla fall lova att den gav mersmak, fast den var mäktig så vi orkade bara en bit var.

image
Den mörka chokladen smälter i vattenbad.

 

image
Ner med marängerna i glassmeten.
image
Sen var det bara att täcka även botten och ställa in formen i frysen.


 

 

Katarinas spis

Jag heter Katarina, ensamstående med en 24-årig son och gillar att laga mat på en höft....Jag är dålig på att följa recept, lägger gärna till eller byter ut, då är det lätt att glömma om det inte finns nedskrivet. Så det är därför har jag startat bloggen, då kan jag själv kika in för att hämta matinspiration när jag glömt hur jag gjorde förra gången! Kanske inspirerar jag nån annan på köpet.....

Lämna ett svar