Julgodis 2020

Du visar för närvarande Julgodis 2020

Idag passade jag på att tillverka lite julgodis. Inte jättemånga sorter, det brukar alltid bli hur mycket som helst kvar så jag tänkte försöka begränsa mig.

Sonen önskade knäck hellre än kola i år, så det fick det bli. 2 dl strösocker, 2 dl ljus sirap och 2 dl grädde fick koka till dess att smeten nådde en temperatur av ca 124 – 125°. När knäcken nästan var klar klickades ca 2 msk smör i. Sen var det bara att fördela i formar.

Sedan tillverkade jag en laddning Rocky Road, fast ändå inte på mitt vanliga sätt.

Rocky road 2020

200 g ljus choklad

1 dl jordnötter

1/2 dl dajmkulor

1 dl cornflakes

1 centerrulle

Smält chokladen i vattenbad. Dela centerbitarna i halvor. Hacka jordnötterna. Krossa cornflakes grovt. Blanda godis, jordnötter och cornflakes i en bunke med den smälta chokladen. Klicka upp i små formar.

Brända mandlar med kanel är ett annat måste. De är försvinnande goda så det blir spännande att se hur länge de räcker det här året….

Nu är det bara se om jag lyckas hålla mig från att nöja mig med det godis jag tillverkat så här långt eller om jag plötsligt står i köket och kokar nåt mer….

Katarinas spis

Jag heter Katarina, ensamstående med en 24-årig son och gillar att laga mat på en höft....Jag är dålig på att följa recept, lägger gärna till eller byter ut, då är det lätt att glömma om det inte finns nedskrivet. Så det är därför har jag startat bloggen, då kan jag själv kika in för att hämta matinspiration när jag glömt hur jag gjorde förra gången! Kanske inspirerar jag nån annan på köpet.....

Lämna ett svar