Hummersallad

Du visar för närvarande Hummersallad

Hummer serveras i många hem på nyårsafton. Tillagad på olika sätt, soppa eller gratinerad är kanske de vanligaste sätten att servera den. Ofta gör jag gratinerad hummer men det här året blev det istället en hummersallad. Den blev mycket god, så fräsch och smakrik och en perfekt start på nyårslunchen. Lunch tänker ni kanske, brukar inte nyårsmaten intas till middag. Oftast är det förstås till middag den fina nyårsmaten äts men det här året blev den en sen lunch istället. Allt för att passa ett annorlunda firande.

Nu är det ju ett tag till nästa nyår men den här salladen passar förstås lika bra att äta vilken helg som helst, inte behöver det vara nyår. Hummersalladen räcker till tre personer.

Hummersallad 

1 hummer

1 1/2 – 2 dl fint tärnad mango

1 1/2 – 2 dl fint tärnad avokado

6 – 8 salladsärtor

2 salladslökar

1/2 chili eller chiliflakes

1 kruka koriander

1/2 lime

2 tsk nyriven ingefära

1 msk olivolja

1 – 2 tsk flytande honung

 

1. Dela hummern, ta ut allt kött ur stjärt och klor. Hacka i mindre bitar. Lägg i en skål.

2. Hacka salladslöken och salladsärtorna, dela mangon och avokadon och tärna fint. Blanda med hummern.

3. Blanda pressad lime, olivolja, ingefära, honung, fint hackad chili (eller chiliflakes), hackad koriander och blanda med övriga ingredienser.

4. Smaka ev. av med mer kryddor. Fördela i portionsglas och servera med några kvistar färsk koriander på toppen.

 

Katarinas spis

Jag heter Katarina, ensamstående med en 24-årig son och gillar att laga mat på en höft....Jag är dålig på att följa recept, lägger gärna till eller byter ut, då är det lätt att glömma om det inte finns nedskrivet. Så det är därför har jag startat bloggen, då kan jag själv kika in för att hämta matinspiration när jag glömt hur jag gjorde förra gången! Kanske inspirerar jag nån annan på köpet.....

Lämna ett svar