Halloumigryta med jordnötter

Du visar för närvarande Halloumigryta med jordnötter

Jag testade ett nytt recept på halloumigryta. Den här gången med jordnötssås som smaksättare. Vill man inte som jag göra egen sås använd jordnötssmör som blandas med lite extra grädde eller sataysås (färdig jordnötssås) för att inte bli så tjock.

Jag åt grytan tillsammans med ris, men den skulle fungera utmärkt med nudlar också. Små körsbärstomater smakade toppen till och har man dessutom några extra jordnötter att strö på toppen blir det pricken över i.

Halloumigryta med jordnötter

1 halloumi

200 g champinjoner

3 salladslökar

1 vitlöksklyfta

1 1/2 dl matlagningsgrädde

rapsolja

Jordnötssås

2 dl jordnötter

3/4 – 1 dl rapsolja

1/2 lime

1-2 tsk japansk soja

chiliflakes, flingsalt

 

1. Börja med att mixa jordnötssåsen. Starta med den mindre mängden olja. Smaka av med chiliflakes och ev. lite salt.

2. Dela halloumin i kuber och stek den gyllene i rapsolja, antingen i en djup stekpanna eller i en tjockbottnad kastrull. Ta upp ur pannan.

3. Skiva champinjonerna, riv vitlöken och hacka salladslök. Stek mjukt i rapsolja och blanda sedan ner halloumin.

4. Tillsätt grädden och jordnötssåsen. Smaka ev. av med mer kryddor.

5. Servera med ris och halverade körsbärstomater.

 

Katarinas spis

Jag heter Katarina, ensamstående med en 24-årig son och gillar att laga mat på en höft....Jag är dålig på att följa recept, lägger gärna till eller byter ut, då är det lätt att glömma om det inte finns nedskrivet. Så det är därför har jag startat bloggen, då kan jag själv kika in för att hämta matinspiration när jag glömt hur jag gjorde förra gången! Kanske inspirerar jag nån annan på köpet.....

Lämna ett svar