De här räkorna lagade jag till för första gången en kväll för ett tag sedan. Jag hade plockat upp räkor ur frysen men jag hade inte bestämt vad jag skulle laga till. Hungrig var jag, som en varg, därför gällde det att komma på något att laga till snabbt. Resultatet blev de här heta räkorna med vitlök, chili, koriander och lime.
Hur heta man vill ha dem bestämmer man själv, ta den mängd chiliflakes som passar de egna smaklökarna. Tycker man inte om koriander, ta persilja eller dill.
Med rostat bröd så har man snabbt fixat till en rätt som fungerar som förrätt, kvällsmat eller vickning. Faktum är att de passar nästan när som helst på dygnet….kanske inte till frukost….om man inte vaknar väldigt sent förstås.
Som förrätt räcker receptet till 5-6 personer.
Heta räkor
400 g skalade räkor
1 stor vitlöksklyfta
1-4 krm chiliflakes
2 – 3 msk tomatpuré
rapsolja
1 kruka koriander
1 lime
rostat bröd
1. Riv vitlöksklyftan och fräs den i rapsolja tillsammans med chiliflakes.
2. Tillsätt tomatpuré och puttra någon minut.
3. Vänd ner räkorna och låt dem bli varma. Pressa över limejuice sist av allt.
4. Servera genast med rostat bröd!