Heta räkor

  • Inläggskategori:Skaldjur
  • Kommentarer på inlägget:0 kommentarer
Du visar för närvarande Heta räkor

De här räkorna lagade jag till för första gången en kväll för ett tag sedan. Jag hade plockat upp räkor ur frysen men jag hade inte bestämt vad jag skulle laga till. Hungrig var jag, som en varg, därför gällde det att komma på något att laga till snabbt. Resultatet blev de här heta räkorna med vitlök, chili, koriander och lime.

Hur heta man vill ha dem bestämmer man själv, ta den mängd chiliflakes som passar de egna smaklökarna. Tycker man inte om koriander, ta persilja eller dill.

Med rostat bröd så har man snabbt fixat till en rätt som fungerar som förrätt, kvällsmat eller vickning. Faktum är att de passar nästan när som helst på dygnet….kanske inte till frukost….om man inte vaknar väldigt sent förstås.

Som förrätt räcker receptet till 5-6 personer.

Heta räkor

400 g skalade räkor

1 stor vitlöksklyfta

1-4 krm chiliflakes

2 – 3 msk tomatpuré

rapsolja

1 kruka koriander

1 lime

rostat bröd

1. Riv vitlöksklyftan och fräs den i rapsolja tillsammans med chiliflakes.

2. Tillsätt tomatpuré och puttra någon minut.

3. Vänd ner räkorna och låt dem bli varma. Pressa över limejuice sist av allt.

4. Servera genast med rostat bröd!

Katarinas spis

Jag heter Katarina, ensamstående med en 24-årig son och gillar att laga mat på en höft....Jag är dålig på att följa recept, lägger gärna till eller byter ut, då är det lätt att glömma om det inte finns nedskrivet. Så det är därför har jag startat bloggen, då kan jag själv kika in för att hämta matinspiration när jag glömt hur jag gjorde förra gången! Kanske inspirerar jag nån annan på köpet.....

Lämna ett svar