Jag lagade lax i ugnen för några dagar sedan. Då fick jag en färdigstekt portionsbit lax kvar. Den, tillsammans med kokt potatis, blev en perfekt bas till goda laxbiffar. Av en laxbit och en kokt potatis blev det fem laxbiffar. Biffarna blev magiskt goda så det här är något jag definitivt kommer att laga igen.
Laxbiffar
1 färdigstekt laxbit (kryddad med salt, svartpeppar, honung, lime, tomat och paprika sen tidigare)
1 stor eller 2 små kokta potatisar
1/2 msk gochujang
1 msk vetemjöl
1 tsk japansk soja
1 ägg
1 salladslök
panko
1. Mosa den kokta potatisen. Finfördela laxen.
2. Tillsätt vetemjöl, gochujang, soja och ägget.
3. Blanda väl. Hacka salladslöken och blanda ner den. Smaka av smeten och tillsätt lite salt om det behövs.
4. Häll panko på ett fat. Forma biffar av fisksmeten och vänd i pankon.
5. Stek i olja till dess att de är gyllene och krispiga.
6. Servera i hamburgerbröd med coleslaw.