Laxbiffar

Du visar för närvarande Laxbiffar

Jag lagade lax i ugnen för några dagar sedan. Då fick jag en färdigstekt portionsbit lax kvar. Den, tillsammans med kokt potatis,  blev en perfekt bas till goda laxbiffar. Av en laxbit och en kokt potatis blev det fem laxbiffar. Biffarna blev magiskt goda så det här är något jag definitivt kommer att laga igen.

Laxbiffar

1 färdigstekt laxbit (kryddad med salt, svartpeppar,  honung, lime, tomat och paprika sen tidigare)

1 stor eller 2 små kokta potatisar

1/2 msk gochujang

1 msk vetemjöl

1 tsk japansk soja

1 ägg

1 salladslök

panko

 

1. Mosa den kokta potatisen. Finfördela laxen.

2. Tillsätt vetemjöl, gochujang, soja och ägget.

3. Blanda väl. Hacka salladslöken och blanda ner den. Smaka av smeten och tillsätt lite salt om det behövs.

4. Häll panko på ett fat. Forma biffar av fisksmeten och vänd i pankon.

5. Stek i olja till dess att de är gyllene och krispiga.

6. Servera i hamburgerbröd med coleslaw.

 

Katarinas spis

Jag heter Katarina, ensamstående med en 24-årig son och gillar att laga mat på en höft....Jag är dålig på att följa recept, lägger gärna till eller byter ut, då är det lätt att glömma om det inte finns nedskrivet. Så det är därför har jag startat bloggen, då kan jag själv kika in för att hämta matinspiration när jag glömt hur jag gjorde förra gången! Kanske inspirerar jag nån annan på köpet.....

Lämna ett svar