Köttfärsbiff med inlagd paprika

Köttfärsbiff med inlagd paprika

Jag hade köpt en burk med grillad inlagd paprika som stod i mitt skafferi och undrade om jag någonsin tänkte göra någonting med den. Självklart tänkte jag det så jag tog upp ett paket köttfärs från frysen.

Först tänkte jag göra köttfärslimpa, det var väldigt länge sedan men till slut blev det biffar istället. Fantastiskt goda biffar om jag får säga det själv….och som vanligt….jag får ju det

Köttfärsbiff med inlagd paprika (10 – 12 biffar)

400 g färs

1/2 inlagd grillad paprika

1/2 gul lök

1 vitlöksklyfta

1 ägg

1/2 dl ströbröd

1 dl mandelmjölk

1/4 tsk svartpeppar

3/4 tsk salt

75 g fetaost

 

1. Häll mandelmjölken över ströbrödet i en bunke. Riv ner vitlök och gul lök. Låt det stå och svälla 5-10 minuter.

2. Hacka paprikan fint och blanda ner den, färsen och ett ägg. Rör ihop. Krydda med salt, svartpeppar och blanda väl. Sist av allt smulas fetaosten ner i köttfärssmeten.

3. Stek biffarna på båda sidor så att de får fin stekyta. Lägg dem sedan i en ugnsform.

4. Gör en sås enligt receptet här under:

Paprikasås

1 1/2 dl grädde

1 1/2 dl crème fraiche

2 tsk kalvfond

1 msk tomatpuré

1 1/2 inlagd paprika

5. Blanda alla ingredienser i en bunke. Dela paprikan i bitar och lägg i dem. Mixa såsen väl och häll över köttfärsbiffarna i ugnsformen.

6. Gratinera i ugnen ca 20 – 30 minuter till dess att biffarna är genomstekta.

7. Servera med kokt pressad potatis och blandad sallad.

Katarinas spis

Jag heter Katarina, ensamstående med en 21-årig son. Vi bor i eget hus i en liten Norrländsk ort. Jag gillar att laga mat på en höft....Jag är dålig på att följa recept, lägger gärna till eller byter ut, då är det lätt att glömma om det inte finns nedskrivet. Så det är därför har jag startat bloggen, då kan jag själv kika in för att hämta matinspiration när jag glömt hur jag gjorde förra gången! Kanske inspirerar jag nån annan på köpet.....

Lämna ett svar