Jag hade köpt en burk med grillad inlagd paprika som stod i mitt skafferi och undrade om jag någonsin tänkte göra någonting med den. Självklart tänkte jag det så jag tog upp ett paket köttfärs från frysen.
Först tänkte jag göra köttfärslimpa, det var väldigt länge sedan men till slut blev det biffar istället. Fantastiskt goda biffar om jag får säga det själv….och som vanligt….jag får ju det
Köttfärsbiff med inlagd paprika (10 – 12 biffar)
400 g färs
40 g inlagd grillad paprika
1/2 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 ägg
1/2 dl ströbröd
1 dl havre- eller mandeldryck
1/4 tsk svartpeppar
3/4 tsk salt
75 g fetaost
smör till stekning
1. Häll havre- eller mandeldrycken över ströbrödet i en bunke. Riv ner vitlök och gul lök. Låt det stå och svälla 5-10 minuter.
2. Hacka paprikan fint och blanda ner den, färsen och ett ägg. Rör ihop. Krydda med salt, svartpeppar och blanda väl. Sist av allt smulas fetaosten ner i köttfärssmeten.
3. Forma biffar, jag använder ett 1/2 dl-mått för att få jämnstora biffar.
4. Stek biffarna på båda sidor i smör så att de får fin stekyta. Lägg dem sedan i en ugnsform.
5. Gör en sås enligt receptet här under:
Paprikasås
1 1/2 dl grädde
1 1/2 dl crème fraiche
2 tsk kalvfond
1 msk tomatpuré
100 g inlagd paprika
5. Hacka paprikan fint och blanda med övriga ingredienser i en bunke och häll såsen över köttfärsbiffarna i ugnsformen. För en helt slät sås, mixa den väl först.
6. Gratinera i ugnen, 200°, ca 20 – 30 minuter till dess att biffarna är genomstekta.
7. Servera med kokt pressad potatis och blandad sallad.