Lördag och några laxbitar plockades upp ur frysen. Medan jag tömde krukorna på altanen och bar bort sommarmöblerna funderade jag på vad jag skulle hitta på. Till slut hade jag bestämt mig, det fick bli något tacoaktigt.
Tacolax
laxfilé
lime
flytande honung
salt, chiliflakes och spiskummin
Jag började med att krydda laxfiléerna med salt, chiliflakes och spiskummin. Jag pressade lime och ringlade flytande honung på laxen. Sedan åkte de in i ugnen 15-20 minuter, 200º.
Medan laxen stekte hackade jag grönsaker och gjorde en dressing med avocado.
Avocadodressing
1 avocado
pressad citron
1 liten vitlöksklyfta
ca 3/4 dl creme fraiche
salt, chiliflakes
Mosa avocadon grovt och blanda med övriga ingredienser. Smaka av med salt och chiliflakes.
Följande grönsaker använde jag: majs, tomater, gurka, isbergssallad och röd lök.
Med mjuka tortillabröd, tacotubs och riven ost behövdes inget mer. Gott, gott!