Jordgubbsbakelse

Du visar för närvarande Jordgubbsbakelse

Så länge jag kan minnas brukade min mamma baka en underbart god rulltårta på somrarna. Med nötbotten, grädde och jordgubbar var det sommar på ett fat. Fantastiskt god men det gäller att man är fler som kan äta…annars blir det mycket kvar.

Jag har bytt ut hasselnötterna i originalreceptet till mandelmjöl och vid det här baktillfället gjorde jag muffins av smeten istället för rulltårta. Vill du istället göra en rulltårta följ länken här ovanför så hamnar du rätt i receptet.

När muffinsen var färdiggräddade tog jag bort formarna och byggde små bakelser. Så gott och somrigt!

Jordgubbsbakelse 

2 ägg

1 1/4 dl strösocker

1 1/4 dl mandelmjöl

1 1/2 msk potatismjöl

1 tsk bakpulver

vispgrädde

jordgubbar

 

1. Sätt ugnen på 200º.

2. Vispa ägg och socker poröst. Blanda ner mandelmjöl, potatismjöl och bakpulver.

3. Klicka ut i 12 lite vidare muffinsformar. Grädda 10 – 15 minuter.

4. Ta ut kakorna och låt de svalna.

5. Vispa grädden och skiva jordgubbarna och gör bakelser enligt din egen smak. Enkla eller dubbla.

Katarinas spis

Jag heter Katarina, ensamstående med en 24-årig son och gillar att laga mat på en höft....Jag är dålig på att följa recept, lägger gärna till eller byter ut, då är det lätt att glömma om det inte finns nedskrivet. Så det är därför har jag startat bloggen, då kan jag själv kika in för att hämta matinspiration när jag glömt hur jag gjorde förra gången! Kanske inspirerar jag nån annan på köpet.....

Lämna ett svar