Kräftstjärtsrullar

Du visar för närvarande Kräftstjärtsrullar

På nationaldagen lagade kocken i Nyhetsmorgon till rispappersrullar med räkor i. Nu hade jag inga räkor hemma, men väl rispapper och kräftstjärtar. Så jag bestämde mig för att laga till något liknande.

Eftersom mina rullar blev rätt kryddstarka gjorde jag en dressing att doppa i som inte var riktigt lika het. Den bestod av turkisk yoghurt, soja, ingefära och dill.  Jag gjorde tre rullar mest beroende av att jag bara hade tre rispapper hemma. Röran skulle kunna räcka till det dubbla, men då blir de inte lika stora förstås. Men då får man ta fler istället.

Kräftstjärtsrullar

170 g avrunna kräftstjärtar

2 msk majonnäs

1 dl hackad dill (25 g)

2-3 krm chiliflakes

citron

3 – 6 rispapper

Hacka kräftstjärtarna och blanda med majonnäsen. Blanda i hackad dill och smaksätt med chiliflakes och en aning pressad citron. Jag använde inget salt i min röra, men smaka av och tillsätt salt om du vill.

Blötlägg ett rispapper åt gången i en tallrik med riktigt varmt vatten. Lägg upp pappret på en fuktad handduk. Fördela fyllningen mitt på och rulla ihop. låt dem gärna ligga en stund innan de delas mitt itu, det är lättare att få ett snyggt snitt då.

 

Dressing att dippa i

1 dl turkisk yoghurt

1 tsk japansk soja

2 – 3 tsk färskriven ingefära (10 g)

20 g hackad dill

Riv ingefäran och blanda ihop ingredienserna. Smaka av med salt.

Katarinas spis

Jag heter Katarina, ensamstående med en 24-årig son och gillar att laga mat på en höft....Jag är dålig på att följa recept, lägger gärna till eller byter ut, då är det lätt att glömma om det inte finns nedskrivet. Så det är därför har jag startat bloggen, då kan jag själv kika in för att hämta matinspiration när jag glömt hur jag gjorde förra gången! Kanske inspirerar jag nån annan på köpet.....

Lämna ett svar