Tacogratäng med keso

Du visar för närvarande Tacogratäng med keso

I vårt hus är inte taco den vanligaste maten på fredagar, men ingen regel utan undantag så plötsligt händer det att det serveras något med tacoanknytning. Jag tycker oftast att det är godast med gratäng så därför blev det en sån variant som lagades till när det var dags för tacomyset.

Men i kylen fanns för ovanlighetens skull ingen créme fraiche därför fick färskosten blandas med keso istället. Det blev faktiskt minst lika gott! Så det kommer jag absolut att göra igen.

Tacogratäng med keso

400 g färs

tacokrydda

1 gul lök

1 vitlöksklyfta

tacosås, valfri styrka

1 förpackning naturell färskost

1 – 2 dl keso

 

1. Hacka lök och riv vitlöken fint. Stek mjukt i olja. Tillsätt sedan färsen. Stek till dess att den får färg. Krydda med tacokrydda, antingen färdigköpt eller hemgjord.

2. Lägg färsen i en ugnsform.

3. Täck med 1/2 burk tacosås.

4. Blanda färskost och lika delar keso och bred över salsan.

5. Gratinera i ugnen 200°, 20 – 30 minuter.

 

Servera med småtomater, majs, nachips och curry- och banansås (mosa 1 banan, blanda med några teskedar curry, blanda sen ner turkisk yoghurt).

Katarinas spis

Jag heter Katarina, ensamstående med en 24-årig son och gillar att laga mat på en höft....Jag är dålig på att följa recept, lägger gärna till eller byter ut, då är det lätt att glömma om det inte finns nedskrivet. Så det är därför har jag startat bloggen, då kan jag själv kika in för att hämta matinspiration när jag glömt hur jag gjorde förra gången! Kanske inspirerar jag nån annan på köpet.....

Lämna ett svar