Falukorv a la Italien

I eftermiddag ska vi iväg och klippa oss sonen och jag, sen ska han snabbt ha mat innan han ska iväg på ju-jutsun. Därför har jag förberett så att det bara är att gratinera i ugnen innan han får skjuts de fyra milen till träningen.

Jag började göra moset. Den kokta potatisen pressade jag över en rejäl klick smör. Blandade i mjölk, en stor näve grovhackad ruccola, samt rejält med nyriven parmesan. Smaka av med salt och peppar. Sen klickade jag ut det runt kanten i en ugnsform.

Skiva falukorv och bred pesto på varje skiva. Varva korv och skivad mozarella och toppa med hackad tomat.

Gratinera i ugnen till dess att det blivit varmt och fått fin färg.

Katarinas spis

Jag heter Katarina, ensamstående med en 24-årig son och gillar att laga mat på en höft....Jag är dålig på att följa recept, lägger gärna till eller byter ut, då är det lätt att glömma om det inte finns nedskrivet. Så det är därför har jag startat bloggen, då kan jag själv kika in för att hämta matinspiration när jag glömt hur jag gjorde förra gången! Kanske inspirerar jag nån annan på köpet.....

Lämna ett svar