Ölbräserad entrecote med kantarell- och persiljepotatis

Du visar för närvarande Ölbräserad entrecote med kantarell- och persiljepotatis

Jag tog upp några skivor entrecote ur frysen för att steka till middag. Men när det var dags att börja förbereda maten kände jag för att göra något annat med den än att steka skivorna rätt upp och ner. Jag beslutade mig för att göra nån slags variant av sjömansbiff. Det blev bräserad entrecote på Nygatans sätt.

Jag hällde på lite mer vätska än man gör i vanliga fall när kött bräseras men jag förberedde för att det skulle finnas plats i grytan för skivad potatis. Nu blev det inte så, utan jag lagade till en god potatispytt istället.

Ölbräserad entrecote med kantarell- och persiljepotatis

4 skivor entrecote

33 cl ljus lättöl

1 köttbuljongtärning

1 msk kinesisk soja

1 tsk torkad timjan

1 tsk torkad rosmarin

6 körsbärstomater

1 gul lök

smör

salt, svartpeppar

1. Stek köttet i smör så att det får fin färg. Krydda med salt och svartpeppar.

2. När köttet brynt klart häll på lite av ölen.

3. Ta upp köttet och lägg det i en kastrull och häll på all vätska från stekpannan.

4. Skala och lägg i löken i klyftor, halvera körsbärstomaterna.

5. Smula ner buljongtärningen, häll i soja, resten av ölen och de torkade kryddorna.

6. Ställ in grytan (om den är ugnssäker) i 175° varm ugn, annars får det puttra på spisen. Låt köttet bräsera i cirka 1 – 1 1/2 timme till dess att det är riktigt mört.

Kantarell- och persiljepotatis

Stek gula kantareller i torr stekpanna till dess att all vätska är borta.

Lägg sedan i en rejäl klick smör och tärnad kokt potatis.

Låt det steka till dess att det börjar få fin färg, krydda med salt och svartpeppar.

Tillsätt 1 1/2 dl hackad persilja.

Servera gärna med färska tomater, just idag hade jag slut men det hade smakat gott till köttet och potatispytten!

Katarinas spis

Jag heter Katarina, ensamstående med en 24-årig son och gillar att laga mat på en höft....Jag är dålig på att följa recept, lägger gärna till eller byter ut, då är det lätt att glömma om det inte finns nedskrivet. Så det är därför har jag startat bloggen, då kan jag själv kika in för att hämta matinspiration när jag glömt hur jag gjorde förra gången! Kanske inspirerar jag nån annan på köpet.....

Detta inlägg har 2 kommentarer

  1. Charlotta

    Jag testade receptet på entrecote idag, det blev ljuvligt gott! Tack så mycket för en smaskig middag! Mvh Charlotta i Skåne

    1. Katarinas spis

      Så roligt att höra, vad glad jag blir att du också tyckte att det blev ett smaskigt resultat! Katarina

Lämna ett svar