Älgfilé med gratäng och örtsmör.

Denna regniga söndag plockade jag fram en bit älgfilé ur frysen. Tillsammans med potatisgratäng, kryddsmör och ugnsrostad butternutpumpa-puré fick vi en söndagsmiddag som räcker långt!

Potatisgratängen gjordes på latmansvis idag….en färdig potatisgratäng upphottad med extra vitlök, chiliflakes och mycket parmesanost.

Örtsmöret gjorde jag genom att en rejäl klick smör rördes ihop med timjan, persilja, vitlök, chiliflakes och salt.

Pumpan rostades i ugnen innan den fick bli till en puré med lite extra smör, salt och svartpeppar.

Älgfilén stektes hastigt i en het stekpanna precis innan det var dags att äta.

Tillsammans med en enkel sallad, med spenat, gurka och paprika i, smakade det toppengott!

Katarinas spis

Jag heter Katarina, ensamstående med en 24-årig son och gillar att laga mat på en höft....Jag är dålig på att följa recept, lägger gärna till eller byter ut, då är det lätt att glömma om det inte finns nedskrivet. Så det är därför har jag startat bloggen, då kan jag själv kika in för att hämta matinspiration när jag glömt hur jag gjorde förra gången! Kanske inspirerar jag nån annan på köpet.....

Lämna ett svar