Stekt tofu med söt och stark sås

Du visar för närvarande Stekt tofu med söt och stark sås

Tofu är en ingrediens som jag har börjat använda mer och mer det senaste halvåret. Tillsammans med asiatiska smaker finns det så mycket gott man kan laga till. I den här grytan blir både tofun krispig och krämig. Enkelt att laga till och mycket gott att äta. När jag lagade detta blev det rester över så jag hade kvar till en matlåda.

Såsen blir både söt och stark och serverad till ris eller risnudlar med en skvätt japansk soja på blir magen både mätt och glad.

Stekt tofu med söt och stark sås.

ca 300 g fast tofu

1/2 dl majsstärkelse

1 vitlöksklyfta

3-4 cm ingefära

2 krm chiliflakes

1 lime

1 apelsin

2 msk mangochutney

2 msk japansk soja

1 1/2 msk rapsolja

1/2 msk sesamolja

koriander

ris eller nudlar

1. Skär tofun i kuber och vänd bitarna i majsstärkelse. Stek i rapsolja och sesamolja till dess att de är krispiga. Ta upp och lägg på ett fat.

2. Riv vitlöksklyftan och den skalade ingefäran och stek en kort stund. Tillsätt chutney, soja, saften ur en apelsin, chiliflakes och pressad lime. Pressa inte ur all limejuice på en gång.

3. Lägg tillbaka tofun och låt allt koka ihop en stund.

4. Hacka färsk eller fryst koriander och blanda ner.

5. Servera med nudlar eller kokt ris. Jag brukar droppa lite japansk soja på nudlarna precis innan servering.

6. Smaka av med mer lime och chili.

Katarinas spis

Jag heter Katarina, ensamstående med en 24-årig son och gillar att laga mat på en höft....Jag är dålig på att följa recept, lägger gärna till eller byter ut, då är det lätt att glömma om det inte finns nedskrivet. Så det är därför har jag startat bloggen, då kan jag själv kika in för att hämta matinspiration när jag glömt hur jag gjorde förra gången! Kanske inspirerar jag nån annan på köpet.....

Lämna ett svar