När jag handlade senast köpte jag en påse färsk gnocchi. Jag vet att det är enkelt att göra själv men oftast är jag alldeles för lat, då är köpevarianten guld värd.
Det bästa av allt när gnocchi lagas till är att det går så snabbt. Det som tar längst tid är vattnet som ska koka upp. Med induktion tar ju inte det särskilt lång tid heller.
Allt som allt tog den här rätten max 10 minuter att laga till. Helt perfekt när man vill att det ska gå snabbt. Att det dessutom blir fantastiskt gott är en bonus.
Gnocchi med god sås (2 portioner)
1 förpackning gnocchi
1 buljongtärning
2-3 msk soltorkad tomatcreme
3-4 msk mjukost med smak av pesto och parmesan
1 dl grädde
6-8 små tomater
timjan
1. Koka gnocchin i vatten med en buljongtärning, det tar 1-2 minuter.
2. Medan gnocchin rinner av i ett durkslag blandas soltorkad tomatcreme, mjukost och grädde i kastrullen.
3. Lägg i halverade småtomater och häll tillbaka gnocchin i kastrullen. Blanda med såsen.
4. Servera i en skål med timjan och nymald svartpeppar.