För ett tag sedan lagade jag till god lax med en marinad med goda asiatiska smaker. Tillsammans med grannarna fixade vi till en spontan grillkväll med lite allt möjligt smått och gott. Förutom laxen gjorde jag en nudelsallad, potatissallad, några goda såser. Grannarna i sin tur tog med melon och fetaostsallad, tzatziki och kött. Vi blev mätta kan jag lova!
Lax med skinnsidan kvar, antingen hel bit eller 3-4 portionsbitar
1/2 dl hoisinsås
2 tsk honung
1 tsk sambal oelek
1/2 rödlök
1 vitlöksklyfta
1 pressad apelsin
2 msk dressing m kallpressad rapsolja och ingefära, kan uteslutas ( recept HÄR)
koriander
Koka ihop en stund, låt svalna och mixa slätt.
Salta laxen lätt, pensla med glazen och låt laxen vila minst en timme. Pensla igen innan laxen läggs på grillen. Grilla med skinnsidan ner, pensla laxen några gånger under tiden på grillen.