Lax med hoisinsås

Lax med hoisinsås

För ett tag sedan lagade jag till god lax med en marinad med goda asiatiska smaker. Tillsammans med grannarna fixade vi till en spontan grillkväll med lite allt möjligt smått och gott. Förutom laxen gjorde jag en nudelsallad, potatissallad, några goda såser. Grannarna i sin tur tog med melon och fetaostsallad, tzatziki och kött. Vi blev mätta kan jag lova!

Lax med skinnsidan kvar, antingen hel bit eller 3-4 portionsbitar

1/2 dl hoisinsås

2 tsk honung

1 tsk sambal oelek

1/2 rödlök

1 vitlöksklyfta

1 pressad apelsin

2 msk dressing m kallpressad rapsolja och ingefära, kan uteslutas ( recept HÄR)

koriander

Koka ihop en stund, låt svalna och mixa slätt.

Salta laxen lätt, pensla med glazen och låt laxen vila minst en timme. Pensla igen innan laxen läggs på grillen. Grilla med skinnsidan ner, pensla laxen några gånger under tiden på grillen.

Lite smått och gott på bordet!
Rester dagen efter, grillad kyckling och nudelsallad.

Katarinas spis

Jag heter Katarina, ensamstående med en 21-årig son. Vi bor i eget hus i en liten Norrländsk ort. Jag gillar att laga mat på en höft....Jag är dålig på att följa recept, lägger gärna till eller byter ut, då är det lätt att glömma om det inte finns nedskrivet. Så det är därför har jag startat bloggen, då kan jag själv kika in för att hämta matinspiration när jag glömt hur jag gjorde förra gången! Kanske inspirerar jag nån annan på köpet.....

Lämna ett svar