Ugnslax med wokgrönsaker

Du visar för närvarande Ugnslax med wokgrönsaker

Jag hade plockat upp en portionsbitlax och lite wokgrönsaker från frysen. Men med tanke på att ett OS pågår fanns inte riktigt tiden att stå vid spisen och woka grönsaker och lax. Av den anledningen fick det bli en ugnsform med allt i ett.

Jag lagade till lagom till en portion och gjorde så här, på ett ungefär:

I botten på en ugnsform lade jag wokgrönsaker lagom för en portion, ca 200 g. Över grönsakerna ringlade jag lite japansk soja och sweet chilisås.

Laxbiten kryddade jag med salt och svartpeppar sedan lade jag den ovanpå grönsakerna.

Jag delade en lime och pressade över saften från ena halvan över både lax och grönsaker.

Sedan åkte hela härligheten in i ugnen, cirka 15-20 minuter, på 175°.

Med en klick av min goda vitlökssås ovanpå var det sen bara att njuta av maten!

Här kan du läsa hur jag gör min vitlökssås.

Katarinas spis

Jag heter Katarina, ensamstående med en 24-årig son och gillar att laga mat på en höft....Jag är dålig på att följa recept, lägger gärna till eller byter ut, då är det lätt att glömma om det inte finns nedskrivet. Så det är därför har jag startat bloggen, då kan jag själv kika in för att hämta matinspiration när jag glömt hur jag gjorde förra gången! Kanske inspirerar jag nån annan på köpet.....

Lämna ett svar