Pesto i alla former är en favorit till pasta, sallad eller kött. Dillpesto är enkelt att göra själv och smakar lite annorlunda än den vanliga med basilika som bas. Mixa den medan pastavattnet kokar upp och med färsk pasta blir maten klar snabbt, perfekt när tiden är knapp innan träning eller någon annan kvällsaktivitet.
Pasta med dillpesto, 2-3 portioner
1 förpackning färsk pasta
½ dl dillpesto
½ dl grädde
6-7 körsbärstomater
1 rejäl näve spenat
½ dl solroskärnor
parmesan
- Koka den färska pastan enligt anvisningarna på förpackningen.
- Medan pastan rinner av blandas dillpesto och grädde i kastrullen. Vänd sedan runt pastan.
- Blanda ner grovt hackad spenat och lägg upp på ett stort fat.
- Dela tomaterna och lägg dem på pastan, riv parmesan och strö sist över solroskärnorna.
- Dags att äta, smaklig spis!
Dillpesto
2 dl dill (1 kruka)
1 dl rapsolja (gärna hälften kallpressad)
45 g hackad mandel
2 msk riven parmesan
1 riven vitlöksklyfta
pressad citron, salt
Mixa alla ingredienser och smaka av med lite pressad citron och salt.