I fruktskålen låg ett gäng nektariner som började se vissna ut. Istället för att låta dem ligga där gjorde jag en god och enkel smulpaj. Jag använde inte enbart vetemjöl utan tog hälften grahamsmjöl. Det ger mycket mer och godare smak. Förutom nektarinerna använde jag mig av lite frusna bär som jag fyllde ut med.
Smulpaj med nektariner
6 nektariner
lite blandade bär (ex. jordgubbar, svartvinbär, röda vinbär och hallon)
potatismjöl
3/4 dl råströsocker
Smuldeg
100 g smör
1 1/2 dl vetemjöl
1 1/2 dl grahamsmjöl
1-2 msk råströsocker
1. Jag delade nektarinerna och fördelade dem och bären i en pajform.
2. Strö över ett lager potatismjöl och råsocker.
3. Nyp ihop smuldegen och fördela den över frukt och bär.
4. Grädda i 225°, 15-20 minuter.
5. Servera med grädde, glass eller vaniljsås.