Smulpaj med nektariner och blandade bär

Du visar för närvarande Smulpaj med nektariner och blandade bär

I fruktskålen låg ett gäng nektariner som började se vissna ut. Istället för att låta dem ligga där gjorde jag en god och enkel smulpaj. Jag använde inte enbart vetemjöl utan tog hälften grahamsmjöl. Det ger mycket mer och godare smak. Förutom nektarinerna använde jag mig av lite frusna bär som jag fyllde ut med.

 

Smulpaj med nektariner

6 nektariner

lite blandade bär (ex. jordgubbar, svartvinbär, röda vinbär och hallon)

potatismjöl

3/4 dl råströsocker

Smuldeg

100 g smör

1 1/2 dl vetemjöl

1 1/2 dl grahamsmjöl

1-2 msk råströsocker

 

1. Jag delade nektarinerna och fördelade dem och bären i en pajform.

2. Strö över ett lager potatismjöl och råsocker.

3. Nyp ihop smuldegen och fördela den över frukt och bär.

4. Grädda i  225°, 15-20 minuter.

5. Servera med grädde, glass eller vaniljsås.

 

Frukt, bär, potatismjöl och råsocker.
Nygräddad. ljuvligt doftande paj.

 

Katarinas spis

Jag heter Katarina, ensamstående med en 24-årig son och gillar att laga mat på en höft....Jag är dålig på att följa recept, lägger gärna till eller byter ut, då är det lätt att glömma om det inte finns nedskrivet. Så det är därför har jag startat bloggen, då kan jag själv kika in för att hämta matinspiration när jag glömt hur jag gjorde förra gången! Kanske inspirerar jag nån annan på köpet.....

Lämna ett svar