Smördegsinbakad kyckling

Du visar för närvarande Smördegsinbakad kyckling

Häromkvällen testade vi en ny variant på smördegsmat, jag och sonen. Som vanligt tog vi av det som fanns hemma och så här blev resultatet. Det blev mycket gott men vi konstaterade att det hade nog smakat bra med exempelvis en vitlökssås i paketet också. Så det kommer vi nog att testa nästa gång

Smördegsinbakad kyckling

5-6 kokta potatisar

1 grillad kyckling

pesto

riven ost

parmesan

två färdigkavlade smördegsplattor

salt, chiliflakes

1 ägg

 

1. Bred ut ett rejält lager pesto på den ena smördegsplattan och fördela kokt pressad potatis över.

2. Bena ur kycklingen och skär i mindre bitar. Lägg kycklingen ovanpå potatisen. Krydda med lite flingsalt och chiliflakes.

3. Strö ett rejält lager riven ost över det hela.

4. Vispa upp ägget och pensla kanten på smördegsplattan (med fyllning).

5. Lägg den andra plattan ovanpå och tryck ihop kanterna.

6. Pensla med ägg och avsluta med nyriven parmesan och chiliflakes ovanpå.

7. In i ugnen i 200° till dess att paketet fått fin färg.

 

wp-image-1786702664jpg.jpg
Hela det nygräddade smördegspaketet.

Katarinas spis

Jag heter Katarina, ensamstående med en 24-årig son och gillar att laga mat på en höft....Jag är dålig på att följa recept, lägger gärna till eller byter ut, då är det lätt att glömma om det inte finns nedskrivet. Så det är därför har jag startat bloggen, då kan jag själv kika in för att hämta matinspiration när jag glömt hur jag gjorde förra gången! Kanske inspirerar jag nån annan på köpet.....

Lämna ett svar