Plötsligt hade det blivit dags för middag….tänk att det kommer som en överraskning nästan varje gång…..
Ibland önskar jag att jag hade förmågan att planera våra måltider så att det inte alltid (nästan) handlar om att öppna kylskåpsdörren för att se vad som finns. Just den här dagen fanns färsk pasta, bacon och lite annat gott.
Pasta med sås av soltorkade tomater
1 pkt bacon
1 förpackning färsk pasta
2 msk smör
2 msk creme av soltorkade tomater (Zeta)
ca 3/4 dl grädde
parmesan
basilika och tomater (från eget växthus)
1. Lägg baconet i en ugnsform och stek knaprigt i ugnen.
2. Koka upp pastavatten och koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen.
3. Medan pastan rinner av i ett durkslag blandas smör, grädde och creme av soltorkade tomater i kastrullen.
4. Häll tillbaka den avrunna pastan och blanda runt tillsammans med finhackad basilika.
5. Servera i djupa tallrikar. Avsluta med att strö över finhackad bacon och riva parmesan över.
6. Tomater smakar gott till.