Laxtaco med mangosås

Du visar för närvarande Laxtaco med mangosås

Laxtaco är en favorit hemma hos oss. Med olika tillbehör äter alla av det man gillar bäst. Grönsaker, ostar, avocado och en god mangosås med sting gör att det blir en fantastisk smakkombination.

Laxen kryddas först med salt på båda sidor. Sedan kryddar jag med garam masala på ena sidan och anchochili och spiskummin på den andra. Därefter steks laxen i en blandning av smör och rapsolja på låg värme.

Mangosåsen görs av färsk mango (eller fryst). Den mixar jag med 1-2 tsk sambal oelek och 2-3 tsk färsk riven ingefära. Därefter blandar jag den mixade mangon med 1-2 msk majonnäs och 1 – 1 1/2 dl crème fraiche eller turkisk yoghurt.

Avocadon skär jag i små kuber som jag pressar lime över. Jag tar bort kärnorna ur en tomat och hackar den i små bitar innan den blandas med avocadon. En vitlöksklyfta rivs ner och sedan kryddar jag med salt och lite svartpeppar eller chiliflakes. Smaka av om det behövs mer lime.

Till detta stekte jag även halloumi i skivor. Övriga tillbehör var hackad gurka, hackade tomater, hackad paprika, majs, färsk spenat, hackad rödlök och riven ost.

 

Katarinas spis

Jag heter Katarina, ensamstående med en 24-årig son och gillar att laga mat på en höft....Jag är dålig på att följa recept, lägger gärna till eller byter ut, då är det lätt att glömma om det inte finns nedskrivet. Så det är därför har jag startat bloggen, då kan jag själv kika in för att hämta matinspiration när jag glömt hur jag gjorde förra gången! Kanske inspirerar jag nån annan på köpet.....

Lämna ett svar