Apelsinlax med ingefära och chili

Du visar för närvarande Apelsinlax med ingefära och chili

Middagsmat som går relativt snabbt att laga till gjorde jag häromdagen. En god lax med smak av bland annat apelsin.

 

Apelsinlax i ugnen

ca 400 g lax

1 dl grädde

1 dl creme fraiche

1/2 fiskbuljongtärning

1/2 – 1 dl pressad blodapelsin (smaka av)

1 msk finhackad röd chili

1 msk fint riven ingefära (ta inte med det trådiga)

1 tsk torkad rosmarin

salt

 

1. Salta laxen lätt på båda sidor och lägg bitarna i en ugnsform.

2. Hacka chili, riv ingefära och pressa apelsin.

3. Blanda alla ingredienserna och häll över fisken.

4. In i ugnen 175°, ca 15-20 minuter.

 

Till laxen serverade jag pressad potatis och en enkel sallad av skivad apelsin, mozarella och basilika med lite mald svartpeppar över.

image
Apelsin och mozarellasallad.

 

 

 

Katarinas spis

Jag heter Katarina, ensamstående med en 24-årig son och gillar att laga mat på en höft....Jag är dålig på att följa recept, lägger gärna till eller byter ut, då är det lätt att glömma om det inte finns nedskrivet. Så det är därför har jag startat bloggen, då kan jag själv kika in för att hämta matinspiration när jag glömt hur jag gjorde förra gången! Kanske inspirerar jag nån annan på köpet.....

Lämna ett svar