Laxpaket med smakrik bulgur!

Middagsmaten ikväll blev väldigt populär hos sonen, han brukar i och för sig ofta säga att maten var jättegod men ikväll sa han det många gånger under middagen och var noga med att säga att jag skulle se till att skriva ner hur jag gjorde så att han kan få det igen….

 

Bulgur med mycket smak!
Smarriga laxpaket.

Laxpaket

2 laxbitar

1/2 mozarellaost

Hackad dill och persilja

1. Stryk olivolja på folie

2. Salta och peppra laxbitarna på alla sidor.

3. Strö ett  lager hackad dill på folien och lägg sen laxbiten på.

4. Täck laxen med resten av den hackade dillen samt persilja.

5. Avsluta med att lägga mozarella i skivor på laxen.

6. In i ugnen 175 º 15-20 min. Mina laxbitar var fortfarande lite frusna så de tog lite längre tid på sig.

 

Bulgur

1/2 gul lök

1 vitlöksklyfta

1/2 röd chili

1/2 röd paprika

ca 1 cm ingefära

olivolja

persilja

lime

1. Hacka lök, vitlök, paprika och chili.  Riv ca 1 cm ingefära fint och blanda i det. Låt allt  fräsa i olivolja på svag värme, det ska inte få färg, bara bli mjukt.

2. Koka bulgur enligt anvisningar på förpackningen.

3. Blanda grönsaksfräs med färdigkokt bulgur.

4. Smaka ev. av med lite extra salt.

5. Precis innan servering blandar man i hackad persilja och pressar över lite lime.

 

Smaklig spis!!

Katarinas spis

Jag heter Katarina, ensamstående med en 24-årig son och gillar att laga mat på en höft....Jag är dålig på att följa recept, lägger gärna till eller byter ut, då är det lätt att glömma om det inte finns nedskrivet. Så det är därför har jag startat bloggen, då kan jag själv kika in för att hämta matinspiration när jag glömt hur jag gjorde förra gången! Kanske inspirerar jag nån annan på köpet.....

Lämna ett svar