Middagsmaten ikväll blev väldigt populär hos sonen, han brukar i och för sig ofta säga att maten var jättegod men ikväll sa han det många gånger under middagen och var noga med att säga att jag skulle se till att skriva ner hur jag gjorde så att han kan få det igen….
Laxpaket
2 laxbitar
1/2 mozarellaost
Hackad dill och persilja
1. Stryk olivolja på folie
2. Salta och peppra laxbitarna på alla sidor.
3. Strö ett lager hackad dill på folien och lägg sen laxbiten på.
4. Täck laxen med resten av den hackade dillen samt persilja.
5. Avsluta med att lägga mozarella i skivor på laxen.
6. In i ugnen 175 º 15-20 min. Mina laxbitar var fortfarande lite frusna så de tog lite längre tid på sig.
Bulgur
1/2 gul lök
1 vitlöksklyfta
1/2 röd chili
1/2 röd paprika
ca 1 cm ingefära
olivolja
persilja
lime
1. Hacka lök, vitlök, paprika och chili. Riv ca 1 cm ingefära fint och blanda i det. Låt allt fräsa i olivolja på svag värme, det ska inte få färg, bara bli mjukt.
2. Koka bulgur enligt anvisningar på förpackningen.
3. Blanda grönsaksfräs med färdigkokt bulgur.
4. Smaka ev. av med lite extra salt.
5. Precis innan servering blandar man i hackad persilja och pressar över lite lime.
Smaklig spis!!