Kladdigaste kladdkakan med hallonsmak

Du visar för närvarande Kladdigaste kladdkakan med hallonsmak

Lördag den 7 november och jag såg på teven att det visst var kladdkakans dag. Vad passade då bättre än att göra en av de godaste kladdkakor jag vet. Grundreceptet till den här kladdkakan kommer från en före detta arbetskamrat till mig. Första gången jag fick smaka den var i slutet av åttiotalet. Den här kakan är alltid god men smakar allra bäst ljummen, då är chokladen i mitten extra rinnig.

Mängderna i hennes recept är desamma men jag använder smör istället för margarin och 70% mörk choklad istället för blockchoklad. Idag hade jag hälften med smak av hallon.

Kladdkaka med hallonsmak

200 g mörk choklad 70% (hälften med hallonsmak)

200 g smör

4 ägg

2 dl strösocker

2 1/2 dl vetemjöl

1 tsk bakpulver

 

1. Smält choklad och smör i en kastrull på svag värme.

2. Vispa ägg och socker pösigt.

3. Blanda försiktigt äggsmeten med den avsvalnade chokladen och smöret.

4. Blanda vetemjöl och bakpulver och rör försiktigt ner det i blandningen. Vipsa inte kraftigt, då sjunker smeten.

5. Grädda 12-15 min i 225º i en smord och ”bröad” springform. Kakan ska inte stanna till utan vara lös i mitten. ( Då rinner chokladen ut så där härligt när man äter den). Jag gräddade min i 12 minuter.

Servera gärna med hallon och grädde! Just idag mixade jag 100 g jordgubbar med lite florsocker och sedan lade jag i 100 g blåbär och grädde förstås. Det var gott till!

 

image
Dags för fika.
image
Nygräddad kaka.

Katarinas spis

Jag heter Katarina, ensamstående med en 24-årig son och gillar att laga mat på en höft....Jag är dålig på att följa recept, lägger gärna till eller byter ut, då är det lätt att glömma om det inte finns nedskrivet. Så det är därför har jag startat bloggen, då kan jag själv kika in för att hämta matinspiration när jag glömt hur jag gjorde förra gången! Kanske inspirerar jag nån annan på köpet.....

Lämna ett svar