Muggkaka i mikron

Du visar för närvarande Muggkaka i mikron

Jag har läst och hört att det går bra att göra en snabb kladdkaka i mikron. I en mugg läggs smeten ner och sedan efter någon minut så är det klart.

Idag var det dags att testa. Jag har sett flera recept på nätet, fastnade för ett men tillsatte lite bakpulver för att hjälpa upp kakan lite. Lite chokladknappar åkte också i.

Muggkaka med choklad

3 msk smält smör

3 msk vetemjöl

3 msk socker

3 msk mjölk

2 msk kakao

1 tsk vaniljsocker

1/4 tsk bakpulver

3-4 msk mörka chokladknappar

 

Blanda alla ingredienser till en slät smet.

Smörj två muggar med smör och häll i smeten.

Kör i mikron ca 1 – 1 1/2 minut. Kakan ska vara lite kladdig. Tiden kan variera, man får testa sig fram eftersom ugnarna kan vara lite olika. För mig tog det 1 1/2 minut för två muggar. Då var den perfekt kladdig.

Serverad med hallon och lite grädde i en skål bredvid fick vi en god dessert på lördagskvällen.

 

Katarinas spis

Jag heter Katarina, ensamstående med en 24-årig son och gillar att laga mat på en höft....Jag är dålig på att följa recept, lägger gärna till eller byter ut, då är det lätt att glömma om det inte finns nedskrivet. Så det är därför har jag startat bloggen, då kan jag själv kika in för att hämta matinspiration när jag glömt hur jag gjorde förra gången! Kanske inspirerar jag nån annan på köpet.....

Lämna ett svar