Jag har läst och hört att det går bra att göra en snabb kladdkaka i mikron. I en mugg läggs smeten ner och sedan efter någon minut så är det klart.
Idag var det dags att testa. Jag har sett flera recept på nätet, fastnade för ett men tillsatte lite bakpulver för att hjälpa upp kakan lite. Lite chokladknappar åkte också i.
Muggkaka med choklad
3 msk smält smör
3 msk vetemjöl
3 msk socker
3 msk mjölk
2 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
1/4 tsk bakpulver
3-4 msk mörka chokladknappar
Blanda alla ingredienser till en slät smet.
Smörj två muggar med smör och häll i smeten.
Kör i mikron ca 1 – 1 1/2 minut. Kakan ska vara lite kladdig. Tiden kan variera, man får testa sig fram eftersom ugnarna kan vara lite olika. För mig tog det 1 1/2 minut för två muggar. Då var den perfekt kladdig.
Serverad med hallon och lite grädde i en skål bredvid fick vi en god dessert på lördagskvällen.