Rabarber- och jordgubbsdessert

Du visar för närvarande Rabarber- och jordgubbsdessert

Förra helgen när jag var ute i trädgården och jobbade lite upptäckte jag att min rabarber började titta upp ur jorden. Då kom jag på att jag fortfarande hade några förpackningar i frysen sen förra sommaren. Bredvid rabarbern låg jordgubbar så jag tog upp en påse av dem också.

Plötsligt låg alltså både rabarber och jordgubbar på diskbänken och tinade. Vad passade bättre då än att göra någon slags latmanspaj? Inget enligt mig, alltså fixade jag till en sommarsmakande dessert.

Den är enkel att göra. Allt läggs i pajformen i den ordning jag skrivit i receptet. Skjuts in i ugnen, knappt en halvtimme, sen är det bara att blunda, äta  och drömma om sommaren.

I mitt recept använde jag kokossocker och fiberhavregryn men förstås fungerar det med annat socker och helt vanliga havregryn också.

Rabarber- och jordgubbsdessert

200 g rabarber

100 g jordgubbar

1 msk potatismjöl

1/2 dl kokosocker

1/2 dl vetemjöl

1/2 dl fiberhavregryn

40 g mörk choklad

 

1. Fördela skivad rabarber och jordgubbarna i formen.

2. Strö över potatismjöl, socker, vetemjöl, havregryn och hackad choklad.

3. Avsluta med ett lager hyvlat smör.

4. Grädda i 200°, ca 20-25 minuter.

5. Servera med vaniljglass eller kardemummagrädde.

 

 

Katarinas spis

Jag heter Katarina, ensamstående med en 24-årig son och gillar att laga mat på en höft....Jag är dålig på att följa recept, lägger gärna till eller byter ut, då är det lätt att glömma om det inte finns nedskrivet. Så det är därför har jag startat bloggen, då kan jag själv kika in för att hämta matinspiration när jag glömt hur jag gjorde förra gången! Kanske inspirerar jag nån annan på köpet.....

Lämna ett svar