När jag öppnade kylskåpet idag upptäckte jag lite broccoli som det var dags att göra något åt. Tillsammans med lite annat smått och gott som fanns i kyl och skafferi blev det en god broccolisallad som jag definitivt kommer att göra igen. Den blev härligt krämig samtidigt som den bjöd på ett fint krisp!
Broccolisallad
100-150 g broccoli
5-10 cm purjolök
1 liten rödlök
1 näve russin
1 näve solroskärnor
Dressing
2 msk creme fraiche
2 msk majonnäs
1 tsk dijonsenap
svartpeppar, salt
1. Hacka broccoli, purjolök, rödlök fint.
2. Tillsätt ingredienserna till dressingen och blanda ihop allt i en skål.
3. Rör ner russin och solroskärnor.
4. Smaka sist av med salt och svartpeppar. Jag blandade ner lite chiliflakes också för det där lilla extra stinget.