Jag satt och kollade in olika recept på kyckling på nätet för att hitta något gott att laga till middag. I det jag fastnade för skulle det lindas parmaskinka runt kycklingen och sedan skulle det vara balsamvinäger i såsen. Tyvärr fanns inte alla ingredienser hemma så jag gjorde en variant som säkert blev minst lika god som originalreceptet. Kanske till och med godare….
Serranolindad kyckling med balsamicosås (2 personer)
2 kycklingfiléer, delade tvärsöver
2 tsk oregano
salt, svartpeppar
4 skivor serranoskinka
2 1/2 dl grädde
1/2 dl creme fraiche
1 msk balsamicocreme
1 msk fond du Chef, kyckling
2 vitlöksklyftor, finrivna
1 litet knippe hackad basilika
smör, olivolja
1. Dela kycklingfiléerna tvärsöver så det blir fyra tunnare bitar.
2. Stek filéerna i smör och olivolja och krydda med salt, svartpeppar och oregano.
3. Linda en skiva serrano runt varje kycklingbit och lägg i en ugnsform.
4. Koka ur stekpannan med grädde, creme fraiche, kycklingfond, vitlök och basilika och häll över kycklingen.
5. In i ugnen på 225º, cirka 15-30 minuter. (Kolla innertemperaturen som ska vara 72º).
Jag serverade klyftpotatis som jag ringlat olivolja över samt kryddat med salt, oregano och timjan. Lite grönt i form av isbergssallad, gurka och päron smakade gott till.