Serranolindad kyckling med balsamicosås

  • Inläggskategori:Kyckling
  • Kommentarer på inlägget:0 kommentarer

Jag satt och kollade in olika recept på kyckling på nätet för att hitta något gott att laga till middag. I det jag fastnade för skulle det lindas parmaskinka runt kycklingen och sedan skulle det vara balsamvinäger i såsen. Tyvärr fanns inte alla ingredienser hemma så jag gjorde en variant som säkert blev minst lika god som originalreceptet. Kanske till och med godare….

image
Makalöst god kyckling.

Serranolindad kyckling med balsamicosås (2 personer)

2 kycklingfiléer, delade tvärsöver 

2 tsk oregano

salt, svartpeppar

4 skivor serranoskinka

2 1/2 dl grädde

1/2 dl creme fraiche

1 msk balsamicocreme

1 msk fond du Chef, kyckling

2 vitlöksklyftor, finrivna

1 litet knippe hackad basilika

smör, olivolja

 

1. Dela kycklingfiléerna tvärsöver så det blir fyra tunnare bitar.

2. Stek filéerna i smör och olivolja och krydda med salt, svartpeppar och oregano.

image
Filéerna är brynta runt om.
image
Serranolindade filéer.

3. Linda en skiva serrano runt varje kycklingbit och lägg i en ugnsform.

4. Koka ur stekpannan med grädde, creme fraiche, kycklingfond, vitlök och basilika och häll över kycklingen.

5. In i ugnen på 225º, cirka 15-30 minuter. (Kolla innertemperaturen som ska vara 72º).

image
På väg in i ugnen.
image
Färdigt för servering.

 

Jag serverade klyftpotatis som jag ringlat olivolja över samt kryddat med salt, oregano och timjan. Lite grönt i form av isbergssallad, gurka och päron smakade gott till.

Katarinas spis

Jag heter Katarina, ensamstående med en 24-årig son och gillar att laga mat på en höft....Jag är dålig på att följa recept, lägger gärna till eller byter ut, då är det lätt att glömma om det inte finns nedskrivet. Så det är därför har jag startat bloggen, då kan jag själv kika in för att hämta matinspiration när jag glömt hur jag gjorde förra gången! Kanske inspirerar jag nån annan på köpet.....

Lämna ett svar