Kanske världens fulaste rulltårta…

Du visar för närvarande Kanske världens fulaste rulltårta…

Jag köpte flera liter mumsiga jordgubbar igår och kände för att göra den jordgubbstårta min mamma alltid gjorde när jag var barn. I fjol testade jag att göra den själv för första gången, fast med mandel istället för hasselnötter. Då blev den helt perfekt.

Idag fick jag som sagt för mig att göra den igen….men kom på den briljanta idén att halvera receptet och bara göra en halv sats. Vi var nämligen inte så många som skulle fika. Det gick jättebra ända till dess att jag stoppat in kakan i ugnen. Då kom jag på att jag halverat allt i receptet utom mandeln…..

Nåja, rulltårtan blev god i alla fall men tyvärr sprack den och blev inte så snygg……men som sagt nästan farligt god!

Receptet till tårtan hittar du här: Mandelrulle med jordgubbar!

Katarinas spis

Jag heter Katarina, ensamstående med en 24-årig son och gillar att laga mat på en höft....Jag är dålig på att följa recept, lägger gärna till eller byter ut, då är det lätt att glömma om det inte finns nedskrivet. Så det är därför har jag startat bloggen, då kan jag själv kika in för att hämta matinspiration när jag glömt hur jag gjorde förra gången! Kanske inspirerar jag nån annan på köpet.....

Lämna ett svar