Saffranscheesecake

Du visar för närvarande Saffranscheesecake

Under julen lagade jag till en saffranscheesecake som fick god smak av apelsin. Den var perfekt som avslutning på julaftonsmiddagen. Jag hittade receptet hos Arla.  De mått som står härunder är från den receptsidan.

Den här gången gjorde jag som i receptet, lagade till det hela i en springform. Nästa gång kommer jag att göra många små istället genom att använda muffinsformar. Då är det enkelt att plocka fram det antal som behövs ur frysen.

Saffranscheesecake

100 g smör

150 g pepparkakor

5 gelatinblad

1 blodapelsin (eller vanlig)

300 g philadelphiaost

1 1/2 dl florsocker

1/2 g saffran

1 krm vaniljpulver

2 1/2 dl vispgrädde

1. Krossa pepparkakorna fint, smält smöret. Blanda och tryck ut i en springform. Låt stelna i kylen medan fyllningen lagas till.

2. Lägg gelatinbladen i vatten, 5 minuter.

3. Tvätta apelsinen. Riv det yttersta av skalet fint. Pressa sedan apelsinsaften ner i en kastrull. Tillsätt det rivna. Värm till dess att det nästan kokar. Ta från värmen.

4. Ta upp gelatinbladen ur vattnet, krama ur dem och tillsätt dem till apelsinen. Låt dem smälta ner.

5. Vispa philadelphiaost, florsocker, vaniljpulver och saffran till dess att det blir fluffigt.

6. Vänd ner apelsinsaften med gelatinbladen.

7. Vispa grädden i en egen bunke och vänd sedan ner det i färskostblandningen.

8. Häll smeten i formen med pepparkaksbotten och ställ i kylen 4-5 timmar.

9. Garnera med färsk frukt. Jag använde apelsin och grantaäpplekärnor.

Katarinas spis

Jag heter Katarina, ensamstående med en 24-årig son och gillar att laga mat på en höft....Jag är dålig på att följa recept, lägger gärna till eller byter ut, då är det lätt att glömma om det inte finns nedskrivet. Så det är därför har jag startat bloggen, då kan jag själv kika in för att hämta matinspiration när jag glömt hur jag gjorde förra gången! Kanske inspirerar jag nån annan på köpet.....

Lämna ett svar