När det började bli middagstid gick jag upp på affären för att köpa mjölk och få lite matinspiration. Jag köpte med mig en grillad kyckling hem och med den som bas gjorde jag en enkel kycklinggratäng. Det fanns kvar av den smaksatta creme fraichen från Norrmejerier som jag använde till receptet igår så den fick utgöra basen för vidare smaksättning av maten. Det blev mycket gott och förutom kladdet med att bena ur kycklingen var det väldigt lättlagat….och gott! Det enda problemet är att jag blev så mätt att jag inte orkar röra mig mer ikväll…..
Katarinas enkla kycklinggratäng
1 grillad kyckling
1 röd paprika
2 nävar färsk spenat
2 1/2 dl grädde
3/4 – 1 dl mango chutney
3/4 dl creme fraiche med smak av Mexikansk chili ( det som blev över igår)
1 vitlöksklyfta
1-2 tsk sambal oelek
1. Bena ur kycklingen, dela den i minde bitar och lägg i en ugnsform
2. Hacka paprika och lägg det på kycklingen med spenaten överst.
3. Vispa grädden i en bunke ( inte så hårt), blanda i hackad vitlök, chutney, den smaksatta creme fraichen och sambal oelek.
4. Gratinera i ugnen 200º, 20-30 minuter.
5. Servera med valfritt ris.