Kyckling med chutney

En god kycklinggryta med asiatisk touch bjöd jag på häromdagen. Den lagades till under den tid det tog att koka riset.

image
Klart på tjugofem minuter.

Kyckling med chutney

2 kycklingfiléer i munsbitar

3 cm finhackad ingefära

1-2 finhackade vitlöksklyftor

1 tsk sambal oelek

2 msk tomatpuré

1/2- 3/4 dl mango chutney

1 burk kokosmjölk

 

1. Bryn kycklingbitarna runt om. Krydda med salt och svartpeppar.

2. Mjukstek ingefäran och vitlöken.

3. Tillsätt övriga ingredienser och låt grytan koka ihop, smaka ev. av med mer kryddor.

Jag serverade grytan med jasminris, kokos, vindruvor, kiwi, ruccola, majs och valnötter.

image
Goda tillbehör.

Katarinas spis

Jag heter Katarina, ensamstående med en 24-årig son och gillar att laga mat på en höft....Jag är dålig på att följa recept, lägger gärna till eller byter ut, då är det lätt att glömma om det inte finns nedskrivet. Så det är därför har jag startat bloggen, då kan jag själv kika in för att hämta matinspiration när jag glömt hur jag gjorde förra gången! Kanske inspirerar jag nån annan på köpet.....

Lämna ett svar