En tacoaktig gratäng

Det var dags att laga mat och jag ville att det skulle gå enkelt att äta, gärna framför teven då vi kollar Daredevilavsnitt för glatta livet. Istället för att göra vanlig taco gjorde jag en gratäng som blev jättegod!

Köttfärsröra

ca 400-500 g älgfärs (eller annan färs)

1 gul lök

1 vitlöksklyfta

1-2 tsk spiskummin

2-3 krm paprikapulver

några nypor chiliflakes

3/4 – 1 tsk salt

1 – 1 1/2 dl tacosås medium

 

1. Hacka lök och vitlök och stek mjukt i rapsolja.

2. Bryn färsen och blanda med löken.

3. Krydda med salt, spiskummin, paprikapulver och chiliflakes .

4. Blanda i tacosåsen (smaka av med mer kryddor om det behövs).

5. Lägg i botten på en smord ugnsfast form.

 

Krämigt lock

1 1/2 – 2 dl créme fraiche

100 g philadelphiaost

1 1/2 dl riven ost

 

1. Blanda alla ingredienser och bred det som ett täcke över färsen.

2. Gratinera i ugnen 200°, 25-35 minuter.

 

Servera med valfria tillbehör. Vi hade mjuka tortillabröd, nachips, majs, tomat, ruccola och mer riven ost.

Några enkla tillbehör.
Några enkla tillbehör.
Nygratinerad gratäng.
Nygratinerad tacolåda.

 

Äntligen dags att äta.
Äntligen dags att äta.

Katarinas spis

Jag heter Katarina, ensamstående med en 24-årig son och gillar att laga mat på en höft....Jag är dålig på att följa recept, lägger gärna till eller byter ut, då är det lätt att glömma om det inte finns nedskrivet. Så det är därför har jag startat bloggen, då kan jag själv kika in för att hämta matinspiration när jag glömt hur jag gjorde förra gången! Kanske inspirerar jag nån annan på köpet.....

Lämna ett svar