Burgare på grillen

Solen sken när sommarens första dag kom. Ett paket älgfärs formades till burgare och grillades.

Burgare

ca 400 g älgfärs
1 msk olivolja
salt,  svartpeppar, vitlökspulver och anchochili

Rör ihop älgfärs, olivolja och kryddorna. Forma 4 burgare och grilla.

Jag serverade burgarna med ost, sallad, tomat och hemgjord dressing.

Dressing

Rör ihop en dressing av 1/2 dl creme fraiche, 1 tsk röd currypaste, 1 tsk tomatpuré och lite salt.

Klyftpotatis

Dela potatisar med fint skal i klyftor och lägg i en ugnsform med smör och olivolja. Krydda med salt, chiliflakes och färsk oregano. Stek i varmluftsugn, 200º.

 

image
Älgfärsburgare och klyftpotatis.
image
Burgare på grillen.
image
Klyftpotatis på väg in i ugnen.

Katarinas spis

Jag heter Katarina, ensamstående med en 24-årig son och gillar att laga mat på en höft....Jag är dålig på att följa recept, lägger gärna till eller byter ut, då är det lätt att glömma om det inte finns nedskrivet. Så det är därför har jag startat bloggen, då kan jag själv kika in för att hämta matinspiration när jag glömt hur jag gjorde förra gången! Kanske inspirerar jag nån annan på köpet.....

Lämna ett svar