I alla fall den här söndagen var de världens godaste….
I morse plockade jag upp en förpackning köttfärs ur frysen. Jag gjorde köttfärsbiffar som blev oerhört goda, man vill bara äta mer och mer fastän magen är så mätt så det känns som att den ska spricka.
Jag har inga exakta mått på dessa biffar men här kommer de ingredienser jag använde på en höft i alla fall.
Låt panko, ca 1/2 – 1 dl, svälla i mjölk, ca 1 – 1/2 dl, några minuter.
Vispa i 1 ägg, riv ner 1 vitlöksklyfta och 1/2 gul lök.
Krossa ca 2 msk rosépeppar, 1 msk grönpeppar i mortel och blanda ner.
Hacka ett knippe färsk timjan och blanda i.
Blanda med 300-400 g färs, jag använde älgfärs.
Salta! Smula ner ca 100 g fetaost, forma biffar och stek på båda sidorna till dess att de är genomstekta.
När biffarna var klara kokade jag ur pannan med 1/2 köttbuljongtärning, ca 1 dl grädde, ca 2 dl creme fraiche, ca 2-3 msk krossade rosé- och grönpepparkorn. (Jag tog mer rose än grönpeppar). Såsen blev himmelskt god!
Jag serverade kokt pressad potatis och sallad till.