Fredagsplock

Som så ofta förut blev det plockmat när fredagskvällen kom. Handlade och köpte en nygrillad kyckling på vår lokala affär. Deras hemgrillade kycklingar är så goda!

Till den fick vi sockerärtor, morötter och rädisor. Smördegsknyten med ruccola och en guacamolevariant. Mozarella med koriander och basilika.

Fredagsplock.

Smördegssnurror

Lägg ut en färdigkavlad smördegsplatta, pensla med ägg och strö ruccola över halva. Krydda med chiliflakes och riven parmensan. Vik ihop den och skär ute mindre bitar och snurra ihop dem. Pensla över med ägg och strö över flingsalt och riven parmesan.

Guacamole

1 avocado grovt mosad, 1/2 finhackad röd chili, 1 liten röd tomat i små tärningar. Blanda, pressa över limesaft, salt och en klick creme fraiche.

 

Katarinas spis

Jag heter Katarina, ensamstående med en 24-årig son och gillar att laga mat på en höft....Jag är dålig på att följa recept, lägger gärna till eller byter ut, då är det lätt att glömma om det inte finns nedskrivet. Så det är därför har jag startat bloggen, då kan jag själv kika in för att hämta matinspiration när jag glömt hur jag gjorde förra gången! Kanske inspirerar jag nån annan på köpet.....

Lämna ett svar