Hollandaise

Ikväll gjorde jag något jag aldrig gjort förut, egen hollandaise. För att vara första försöket tycker jag att jag lyckades bra. Den blev god, kanske aningen för mycket citronsmak. Å andra sidan tillsammans med pepparlax och pressad potatis smakade den perfekt. 
Egen hollandaise
125 g smör
2 äggulor
1/2 msk äppelcidervinäger
3/4- 1 msk pressad citron
salt och svartpeppar
  1. Smält smöret på svag värme så att det blir skirat och bottensatsen separerar från fettet.
  2. Blanda äggulor, vinäger och citronsaft i en bunke (glas eller rostfri) och ställ över ett vattenbad (det får inte nå kokpunkten).
  3. Vispa till ett tjockt skum.
  4. Tag av från värmen och vispa droppvis i smöret till en tjock sås. Låt inte bottensatsen följa med. Smaka av med salt och peppar.
  5. För att varmhålla, låt den stå kvar i vattenbadet. Värmer man den igen skär den sig gärna.
image
Härligt tjock hollandaise.

Katarinas spis

Jag heter Katarina, ensamstående med en 24-årig son och gillar att laga mat på en höft....Jag är dålig på att följa recept, lägger gärna till eller byter ut, då är det lätt att glömma om det inte finns nedskrivet. Så det är därför har jag startat bloggen, då kan jag själv kika in för att hämta matinspiration när jag glömt hur jag gjorde förra gången! Kanske inspirerar jag nån annan på köpet.....

Lämna ett svar