Av kylskåpsrensningen blev det två goda förrätter.

Långfredag och det blev lite man tager vad man haver till förrätt. Lantbröd, tomat, basilika, lax och tunnbröd var några av de ingredienser som fanns hemma. Med detta som bas gjorde jag dels en tunnbrödrulle med pepparlaxen samt bruschetta med tomatröra. Förrätter som passar lika bra till påsk som någon annan gång.

image
Två goda förrätter.

 

Tunnbrödrulle med pepparlax

1 liten bit pepparlax, ca 100 g

1 hårdkokt ägg

2 msk finhackad salladslök

2 msk creme fraiche

2 msk majonnäs

2 msk riven ost (mild)

citron

salt, svartpeppar

 

1. Hacka salladslöken, ägget och riv laxen i mindre bitar.

2. Blanda med övriga ingredienser och pressa lite citron över. Smaka av med svartpeppar och salt.

3. Bred ut fyllningen på mjukt tunnbröd, rulla ihop och skär i bitar.

 

 

image
Tunnbrödrullar med pepparlax.

Bruschetta med tomat och basilika

1/2 kruka basilika

1 vitlöksklyfta

3-4 tomater

salt, svartpeppar

citron

olivolja

1. Skiva lantbröd och pensla med olivolja och rosta en stund i ugnen till dess att de börjar få lite färg. Brödet får inte vara för länge i ugnen, då blir det alldeles för hårt.

2. Dela tomaterna och ta bort kärnorna, hacka tomaterna.

3. Finhacka eller riv vitlöken.

4. Hacka basilikan grovt.

5. Blanda alla ingredienser med lite olivolja och pressa en aning citron över. Smaka av med salt och svartpeppar.

6. Skeda upp på de rostade bröden och ät genast, mums!

 

image
Bruschetta med tomat.

 

Katarinas spis

Jag heter Katarina, ensamstående med en 21-årig son. Vi bor i eget hus i en liten Norrländsk ort. Jag gillar att laga mat på en höft....Jag är dålig på att följa recept, lägger gärna till eller byter ut, då är det lätt att glömma om det inte finns nedskrivet. Så det är därför har jag startat bloggen, då kan jag själv kika in för att hämta matinspiration när jag glömt hur jag gjorde förra gången! Kanske inspirerar jag nån annan på köpet.....

Lämna ett svar