Prästostpaj med spenat och chili

Skid-VM pågår ju för fullt så vem har egentligen tid att laga mat? Inte då jag. I alla fall inte något avancerat. Därför gjorde jag en ostpaj till middag idag.

Som tur var hade jag varit förutseende och köpt en pajdeg som det bara var att rulla ut i formen. (Det funkar ju naturligtvis alldeles utmärkt att göra egen pajdeg också.)

Sedan gick det snabbt att fylla den, göra en sallad och öppna ett paket med god prosciutto att äta till.

 

image
En god middag framför teven.

Prästostpaj

5 dl riven prästost

6 cm finhackad röd chili, ca 1 – 1 1/2 msk

50 g hackad färsk spenat

3 ägg

2 dl grädde

lite salt

5 körsbärstomater

 

1. Lägg pajdegen i en form och fyll med den rivna prästosten.

2. Blanda ägg, grädde och salta lätt.

3. Blanda ner den hackade chilin och spenaten i gräddblandningen och häll det över osten.

4. Dela körsbärstomater och lägg ovanpå.

5. In i ugnen på 200°, cirka 30 minuter.

 

image
På väg in i ugnen.

 

image
Nygräddad.
image
Lite gott till.

 

Katarinas spis

Jag heter Katarina, ensamstående med en 24-årig son och gillar att laga mat på en höft....Jag är dålig på att följa recept, lägger gärna till eller byter ut, då är det lätt att glömma om det inte finns nedskrivet. Så det är därför har jag startat bloggen, då kan jag själv kika in för att hämta matinspiration när jag glömt hur jag gjorde förra gången! Kanske inspirerar jag nån annan på köpet.....

Lämna ett svar