Ugnstekt kycklingfilé med risnudelsallad

Det var dags för knytis hos en arbetskamrat och jag bestämde mig för att ta med nudelsallad och kyckling. Jag gjorde salladen enligt ett recept jag använt mig av tidigare men ökade mängderna en del. Något jag så här i efterhand insåg att jag inte hade behövt göra för mängden mat som fanns på bordet var inte liten….

image
En supergod nudelsallad som fungerar lika bra att äta kall som varm.

 

Kycklingen stekte jag i ugnen  kryddad med salt, chiliflakes med riven ingefära, pressad lime och honung på.

 

Så här gjorde jag min nudelsallad (räcker till 3-4 portioner).

Koka 1 paket nudlar och låt dem rinna av.  Gör en dressing av 1 1/2 msk honung, saften från 1/2 – 1 lime, ca 2-3 tsk riven ingefära och 1/2 finhackad chili. Blanda det med de avrunna nudlarna. Vänd sedan ner 2 nävar bladspenat, 1 dm tunt hyvlad gurka. (Om jag hade haft koriander skulle jag ha blandat i det också.)

Så här såg receptet ut förra gången jag lagade rätten: Somrig nudelsallad

 

image
Kycklingen innan den åkte in i ugnen.

 

 

Katarinas spis

Jag heter Katarina, ensamstående med en 24-årig son och gillar att laga mat på en höft....Jag är dålig på att följa recept, lägger gärna till eller byter ut, då är det lätt att glömma om det inte finns nedskrivet. Så det är därför har jag startat bloggen, då kan jag själv kika in för att hämta matinspiration när jag glömt hur jag gjorde förra gången! Kanske inspirerar jag nån annan på köpet.....

Lämna ett svar