Det var dags för knytis hos en arbetskamrat och jag bestämde mig för att ta med nudelsallad och kyckling. Jag gjorde salladen enligt ett recept jag använt mig av tidigare men ökade mängderna en del. Något jag så här i efterhand insåg att jag inte hade behövt göra för mängden mat som fanns på bordet var inte liten….
Kycklingen stekte jag i ugnen kryddad med salt, chiliflakes med riven ingefära, pressad lime och honung på.
Så här gjorde jag min nudelsallad (räcker till 3-4 portioner).
Koka 1 paket nudlar och låt dem rinna av. Gör en dressing av 1 1/2 msk honung, saften från 1/2 – 1 lime, ca 2-3 tsk riven ingefära och 1/2 finhackad chili. Blanda det med de avrunna nudlarna. Vänd sedan ner 2 nävar bladspenat, 1 dm tunt hyvlad gurka. (Om jag hade haft koriander skulle jag ha blandat i det också.)
Så här såg receptet ut förra gången jag lagade rätten: Somrig nudelsallad