Hemgjord pesto, så mycket godare.

Jag hade en kruka basilika här hemma som behövde tas om hand. Den fick tjänstgöra som bas till en god pesto.

Det går inte att jämföra hemgjord pesto med köpt då den egentillverkade smakar så mycket bättre. Naturligtvis finns det färdiga sorter som är helt okej också (vi har sån i kylen) men kan man göra sin egen är det värt mödan. Inte är det särskilt svårt heller.

Rosta pinjenötterna i en het och torr stekpanna, mixa sedan alla ingredienser. Klart! Passar utmärkt till lax, kyckling, pasta och på varma mackor. (För att nämna några användningsområden).

image
Grön, fin och mycket smakrik.

Pesto

1 kruka basilika

1 1/4 dl rapsolja

1 vitlöksklyfta

35 g rostade pinjenötter

1-2 msk pressad citron

3-6 msk finriven parmesan

salt

 

Rosta pinjenötterna i en het, torr stekpanna.

Mixa ingredienserna till peston med en stavmixer. Börja med den mindre mängden citron och parmesan.

Smaka sedan av med salt och mer citron och parmesan allteftersom så att smaken blir som just du vill ha den.

Vi gillar när peston smakar mycket parmesan, därför använder jag den större mängden.

image
Här ska det mixas!

Katarinas spis

Jag heter Katarina, ensamstående med en 24-årig son och gillar att laga mat på en höft....Jag är dålig på att följa recept, lägger gärna till eller byter ut, då är det lätt att glömma om det inte finns nedskrivet. Så det är därför har jag startat bloggen, då kan jag själv kika in för att hämta matinspiration när jag glömt hur jag gjorde förra gången! Kanske inspirerar jag nån annan på köpet.....

Lämna ett svar