Igår hade vi middagsgäster. Det blev ytterfilé stekt i ugnen med två olika kryddningar, båda kryddblandningarna var goda men pepparblandningen blev extra god. Till det en ljummen potatissallad, vanlig sallad, mozarella och en kall sås. Vi åt till dess att alla var mätta och nöjda.
Basilika och timjansås
1 riven vitlöksklyfta
1 kruka hackad basilika
några kvistar citrontimjan, finhackad
1/4 pressad citron
2-3 dl creme fraiche
1-2 msk balsamicocreme
lite flingsalt
Potatissallad
Nykokad varm potatis
Gör en dressing av:
1/2 – 1 dl rapsolja
1/2 pressad citron
1 kruka basilika
flingsalt
Blanda sen kokt potatis i bitar med dressingen.
Blanda sen i:
Röd lök i månar, fetaostbitar, 1 hackad röd chili och 2 rejäla nävar ruccola grovt hackat.
Ugnsstekt ytterfilé
ca 800 g ytterfilé x 2
kryddalternativ 1:
2-3 tsk flingsalt
3 msk färsk timjan, både vanlig och citron
3 msk färsk rosmarin
1/2 – 1 tsk chiliflakes
kryddalternativ 2:
2 msk rosépeppar
2 msk grönpeppar
1 msk flingsalt
1/2-1 msk svartpeppar
1.Kryddorna hackas/mortlas och blandas på skärbrädan.
2. Putsa ytterfilén och rulla den i kryddorna till dess att den är helt täckt. Bryn den runt om i stekpannan.
3. Sätt ugnen på 175 º och stek i ugnen tills den når en innertemperatur av 70-73º, beroende på hur man vill ha sitt kött.
4. Låt vila insvept i folie cirka 10 minuter innan servering.