Halspastiller med citron och honung.

För ett tag sedan såg jag ett recept på halstabletter på nätet. Det såg lätt ut så när sonen plötsligt däckade med hög feber, hosta och ont i halsen fick jag ett gyllene tillfälle att testa. Han tyckte att de var goda och lindrade lite i alla fall. Jag tycker också att de är goda, de smakar halstabletter…..

Nästa gång tänker jag testa att använda färsk ingefära istället för mald.

Halspastiller med citron och honung

2 1/2 dl socker

1 1/4 dl vatten

1 citron, pressad

1 msk honung

1/2 tsk mald ingefära

1/4 tsk malda kryddnejlikor

 

Blanda socker och vatten och låt det koka upp.

Rör ner övriga ingredienser och låt allt småkoka  i 35-45 minuter till dess att det mörknat och blivit som en tjock sirap.

Klicka ut små klickar på ett bakplåtspapper med en sked. Det blev rätt många……

Låt dem svalna och täck med florsocker så att de inte klibbar ihop. Lägg dem sedan i en ask med smörpapper emellan (annars klibbar de ihop trots florsockret).

image
Det blev två plåtar med pastiller.

 

image
En skål halspastiller. Men låt dem inte ligga öppet, då klibbar de ihop.

 

Katarinas spis

Jag heter Katarina, ensamstående med en 24-årig son och gillar att laga mat på en höft....Jag är dålig på att följa recept, lägger gärna till eller byter ut, då är det lätt att glömma om det inte finns nedskrivet. Så det är därför har jag startat bloggen, då kan jag själv kika in för att hämta matinspiration när jag glömt hur jag gjorde förra gången! Kanske inspirerar jag nån annan på köpet.....

Lämna ett svar