Lax med den hemgjorda peston, hur gott som helst.

Häromdagen gjorde jag ju egen pesto. Den använde jag till gårdagens middag med pasta och lax. Faktiskt en av de godaste laxrätter jag ätit på ett tag. Till och med sonen som är sjuk och inte har någon vidare matlust åt med god aptit.

 

Dessutom kunde han till dagens lunch ta av pastan som var kvar, hälla på lite grädde, mer pesto och ännu mer nyriven parmesan och värma i en kastrull.

image
Dagens godaste pasta!

Pestolax (2 personer)

2 laxbitar

salt, svartpeppar

1/2 citron

1 näve pinjenötter

5-6 msk hemgjord pesto (eller färdigköpt)

parmesan

 

1. Krydda laxbitarna med salt och nymald svartpeppar och lägg dem i en smord ugnsform.

2. Pressa citronjuice över.

3. Finriv parmesan över laxen och toppa med lite pinjenötter.

4. Ringla på lite pesto och stek i ugnen på 175º ca 15-25 minuter.

5. Koka under tiden tagliatelle lagom för två personer. Låt den rinna av och häll tillbaka den i pastagrytan. Rör ner 2-4 msk pesto.

Lägg upp på tallrikar, pasta och en bit lax på toppen. Halverade körsbärstomater smakar toppen till!

image
Laxbitarna på väg in i ugnen.

 

Katarinas spis

Jag heter Katarina, ensamstående med en 24-årig son och gillar att laga mat på en höft....Jag är dålig på att följa recept, lägger gärna till eller byter ut, då är det lätt att glömma om det inte finns nedskrivet. Så det är därför har jag startat bloggen, då kan jag själv kika in för att hämta matinspiration när jag glömt hur jag gjorde förra gången! Kanske inspirerar jag nån annan på köpet.....

Lämna ett svar