Parmesan- och pankoschnitzel

Jag köpte färsk kycklingfilé när jag handlade tidigare i veckan. De delade jag så jag fick tunna fina kycklingschnitzlar. Några vakuumpackades och stoppades in i frysen, resten gjorde jag en god panering till och stekte i rapsolja till dess att de var frasigt gyllene.

image
Frasiga schnitzlar med lite pressad citron, mums!

Kycklingschnitzel (paneringen räcker till 8-10 schnitzlar)

4 kycklingfiléer

1 3/4 dl panko

1 1/2 dl finriven parmesan

2 tsk anchochili

2 tsk chiliflakes

 

1. Dela kycklingfiléerna och salta på båda sidor.

2. Blanda ingredienserna till paneringen på ett djupt fat.

3. Vänd kycklingen så att den täcks av panering runt om.

4. Stek i rapsolja till dess att kycklingen är genomstekt och de är frasigt gyllene.

5. Servera med valfria tillbehör. Jag stekte pommes frites i ugnen och gjorde en avocadoröra till. En citronklyfta att pressa över kycklingen på tallriken är pricken över i.

 

Avocadoröra

1 mogen avocado hackad i små bitar.

1 dl creme fraiche

1 finhackad vitlöksklyfta

citronsaft från 1/3 citron

salt, chiliflakes

Blanda alla ingredienser till avocadoröran, smaka av med salt och chiliflakes.

 

Katarinas spis

Jag heter Katarina, ensamstående med en 24-årig son och gillar att laga mat på en höft....Jag är dålig på att följa recept, lägger gärna till eller byter ut, då är det lätt att glömma om det inte finns nedskrivet. Så det är därför har jag startat bloggen, då kan jag själv kika in för att hämta matinspiration när jag glömt hur jag gjorde förra gången! Kanske inspirerar jag nån annan på köpet.....

Lämna ett svar