Friterade kycklingnuggets och mozarellapaket

  • Inläggskategori:Kyckling
  • Kommentarer på inlägget:0 kommentarer

Eftersom vi nyss friterat fanns olja kvar. Alltså var det läge för att använda den igen medan den fortfarande var fräsch. Kycklingnuggets och mozarellapaket, inte helt fel. Lite lime att pressa över kycklingen och några vindruvor till. Mer behövdes inte!

 

image
Friterat är gott.

4 kycklingfiléer

Marinad:

5 msk soja, blandat japansk och kinesisk (den japanska tog slut, därav blandningen)

3 rivna vitlöksklyftor

4 cm riven ingefära

juice från 1 lime

 

Blanda marinaden, skär kycklingen i mindre bitar och lägg den i marinaden 1 1/2-2 timmar.

 

Panering:

1 dl majsmjöl

2 dl panko

1 tsk anchochili

Blanda paneringen i en plastpåse, lägg i  och skaka runt den avrunna kycklingen till dess att den är helt täckt av panering.

Fritera några bitar i taget, låt rinna av på hushållspapper. Fritera i två omgångar. Först på 160º till dess att de är nästan färdiga.  Sedan 190º så att de får en mörk krispig yta. (Har man ingen fritös använd en tjockbottnad kastrull och termometer).

 

Mozarellapaket

Dela en mozarellaost i mindre bitar. Krydda med flingsalt och chiliflakes och slå in i dubbelt filoark (inte hela arken) och vik ihop. Paketen friterade jag bara en gång i den högre temperaturen.

Katarinas spis

Jag heter Katarina, ensamstående med en 24-årig son och gillar att laga mat på en höft....Jag är dålig på att följa recept, lägger gärna till eller byter ut, då är det lätt att glömma om det inte finns nedskrivet. Så det är därför har jag startat bloggen, då kan jag själv kika in för att hämta matinspiration när jag glömt hur jag gjorde förra gången! Kanske inspirerar jag nån annan på köpet.....

Lämna ett svar