Eftersom vi nyss friterat fanns olja kvar. Alltså var det läge för att använda den igen medan den fortfarande var fräsch. Kycklingnuggets och mozarellapaket, inte helt fel. Lite lime att pressa över kycklingen och några vindruvor till. Mer behövdes inte!
4 kycklingfiléer
Marinad:
5 msk soja, blandat japansk och kinesisk (den japanska tog slut, därav blandningen)
3 rivna vitlöksklyftor
4 cm riven ingefära
juice från 1 lime
Blanda marinaden, skär kycklingen i mindre bitar och lägg den i marinaden 1 1/2-2 timmar.
Panering:
1 dl majsmjöl
2 dl panko
1 tsk anchochili
Blanda paneringen i en plastpåse, lägg i och skaka runt den avrunna kycklingen till dess att den är helt täckt av panering.
Fritera några bitar i taget, låt rinna av på hushållspapper. Fritera i två omgångar. Först på 160º till dess att de är nästan färdiga. Sedan 190º så att de får en mörk krispig yta. (Har man ingen fritös använd en tjockbottnad kastrull och termometer).
Mozarellapaket
Dela en mozarellaost i mindre bitar. Krydda med flingsalt och chiliflakes och slå in i dubbelt filoark (inte hela arken) och vik ihop. Paketen friterade jag bara en gång i den högre temperaturen.